Novosti

Naslov:

Otvoreno

Izvor:

HTV1

Datum:

29/10/2009

HTV 1, 28.10.2009.,22:35
Emisija: Otvoreno
Prilog: Boris Mikšić
Početak i kraj priloga: 31:56– 34:30 min
Trajanje: 02:34 min

Voditelj (Mislav Togonal): Javljaju mi, u ovom treuntku se iz Južne Afrike javlja još jedan predsjednički kandidat, a to je Boris Mikšić. Gospodine Mikšić, dobra vam večer i dobrodošli u Otvoreno.

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Dobra večer.

Voditelj (Mislav Togonal): Što radite u Južnoj Africi?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Prodajem hrvatske proizvode.

Voditelj (Mislav Togonal): Koje proizvode?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Proizvode koje proizvodimo u našoj tvornici u Belom Manastiru, biorazgradivu plastiku.

Voditelj (Mislav Togonal): Aha, znači ta tvornica radi, funkcionira?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Aposultno, to je najmodernija, najsuvremenija tvornica na svijetu. Naročito u Europi.

Voditelj (Mislav Togonal): Gospodine Mikšiću, kandidirate se na ovim predsjedničkim izborima, najavili ste kandidaturu, naravno, nitko nije kandidat dok ne skupi tih 10 tisuća potpisa. Kad se sjetim onih prošlih, tad ste skoro ušli u 2.krug. Sada gledamo rezultate nekih anketa, na koliko ste? Na nekih 1,5%. Kako objašnjavate taj pad?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Pa toliko sam bio i prije 5 godina. To su službene ankete. 5 dana prije izbora prije 5 godina sam imao 2%. Tad su me zvali i Sanader i Mesić „kandidat od 2%“. To je namješteno.

Voditelj (Mislav Togonal): Mislite da su ankete u Hrvatskoj namještene?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Apsolutno namještene. 5 dana prije izbora prije 5 godina su mi dali 2% glasova.

Voditelj (Mislav Togonal): Što očekujete na ovim izborima gospodine Mikšić?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Pa ja se nadam da će za mene glasat mrtvaci, to mi je najvažnije. Krenut ću sa kampanjom na grobljima.

Voditelj (Mislav Togonal): Dakle, očigledno se osvrćete na nesređene biračke popise, jel?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Pa jasno. 500 tisuća apsolutno nepostojećih glasova koje oni aktiviraju kad god im to treba, te naše stranke.

Voditelj (Mislav Togonal): Dobro, ali pretpostavljam ipak da očekujete izborni uspjeh. Ako postanete predsjednik republike koji bi bio vaš prvi potez?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Pa za mene je glasovalo 500 tisuća Hrvata i Hrvatica najmanje. Toliko mi je bilo priznato. Ja se želim kao nezavisni kandidat, koji sam financira svoju kampanju, bez ijedne kune izvana,želim se boriti protiv korupcije, to nam je rak rana. A svi znamo otkud to dolazi. Iz tih interesnih grupa.

Voditelj (Mislav Togonal): Na koji način biste se borili?

Boris Mikšić, predsjednički kandidat: Ja bih se borio za boljitak Hrvatske, da standard naših građana bude najbolji u našoj regiji. To je moj plan.

Voditelj (Mislav Togonal): Hvala vam lijepo za sada na uključenju u Otvoreno.