Novosti

Naslov:

Mikšić: Političari kontroliraju odluke sudova

Izvor:

www.business.hr

Datum:

05/01/2007

"U Hrvatskoj ne postoji pravna država budući da političari kontroliraju odluke suda, konkretno sutkinje u mojem slučaju", upozorio je u razgovoru za Business.hr poduzetnik Boris Mikšić u komentaru presude Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj predsjedniku Mesiću zbog povrede ugleda i časti mora platiti 60 tisuća kuna.

Mikšić je također revoltiran činjenicom da je Predsjednik u više navrata odbio prihvatiti njegovu ispriku, no uvjeren je kako je pravi razlog Mesićeve tužbe strah zbog njegova uspjeha na posljednjim predsjedničkim izborima.

"Moj uspjeh je presedan i zato sam opasan protivnik Mesiću, ali neću okrenuti leđa svojim biračima. Stvorio sam brend nezavisne liste i ozbiljno razmišljam da se kandidiram na sljedećim parlamentarnim izborima", najavljuje Mikšić.

Predsjednik Mesić već je najavio kako će novac donirati Domu za djecu u Nazorovoj, dok Mikšić ističe kako mu neće biti problem platiti za dječicu već se tu postavlja pitanje principa.

Riješeni problemi s pogonom u Belom Manastiru

Mikšić nastavlja s projektom proizvodnje biorazgradivih filmova i folija u Belom Manastiru te je najavio kako su odnosi između manjinskih dioničara riješeni. Tvrtka Progres ovih će dana biti namirena za 1,9 milijuna kuna i Mikšić će postati 100-postotni vlasnik pogona. "Nisam osobno ništa dužan, a novac na računu je blokirala Erste banka dok se ne riješe pravni odnosi među dioničarima. Uskoro nam stiže i novi pogon iz Italije", rekao je Mikšić.