Novosti

Naslov:

Svjetska promocija hrvatskog proizvoda ECO CARD

Izvor:

www.business.hr

Datum:

09/11/2006

Na najvećem svjetskom specijaliziranom kongresu i sajmu Cartes, koji se od 6. do 9. studenoga održava u Parizu, hrvatska tvrtka Jakino predstavlja prvu beskontaktnu biorazgradivu pametnu karticu. Kartica je produkt dvogodišnjega zajedničkog razvoja tvrtki Jakino HR i Cortec USA.

Sirovine za izradu toga inovativnog izvoznog proizvoda su više od 70 posto prirodnog podrijetla i mogu se proizvoditi na našim poljima. ECO CARD kartica može biti opremljena kontaktnim i/ili beskontaktnim čipom i osobito je pogodna za jednokratnu upotrebu u javnom i avionskom prijevozu ili u obliku pametne karte za razne priredbe.

Ekološka komponenta te kartice naglašena je prirodnim, obnovljivim podrijetlom sirovine i biološkom razgradivošću od 10 tjedana. Većina dosad korištenih smart kartica izrađena je od PVC-a, koji je opasan u proizvodnji, komponente su kancerogene i podrijetlom od fosilnih goriva, a razgradive su tek nakon više od 500 godina.

Prezentacija razvoja i proizvodnje ECO CARD održat će se tijekom C19 stručne sesije u društvu predavača svjetski poznatih marki kao što Sony i Philips, što svjedoči da su organizatori prepoznali globalnu vrijednost te inovacije.