Novosti

Naslov:

Bush: Help me Mikshich

Izvor:

www.net.hr

Datum:

25/10/2006

Bush: Help me Mikshich

Boris Mikšić je po uvjerenju demokrat, pa je odbio molbu američkog predsjednika da mu pomogne na izborima za Kongres. 'Ja ne podupirem politiku Georgea Busha.'

ZAGREB - Boris Mikšić odbio je molbu američkog predsjednika Busha da pomogne njegovoj stranci kako bi na parlamentarnim izborima 7. studenoga zadržala većinu u američkom Kongresu, objavio je jučer Mikšićev ured u Zagrebu, priloživši kopiju iz koje se vidi da je Bush pozvao Mikšića da se uključi u kampanju republikanaca u saveznoj državi Minnesota, piše Glas Istre.

"Prema uvjerenju sam demokrat, a usto ne podupirem niti odobravam politiku predsjednika Busha", obrazložio je Mikšić, koji je ljetos izabran za predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa.

"Danas Hrvatska šalje svoje vojnike u Afganistan da bi se dodvorila Bushu mlađem i otvorila put novim financijskim aranžmanima sa SAD-om", rekao je Mikšić.

"Jedino je pitanje što je premijeru Sanaderu ostalo za ponuditi nakon što je Austrijancima obećao ratnu odštetu i esulima povrat pola Dalmacije", zajedljivo u Glasu Istre zaključuje Mikšić.