u
Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću
 
 

Boris Miksic mali letak

Ured Borisa Mikšića,
Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb
telefon: 01 4854 486
fax:        01 4854 501
e-mail: [email protected]  

Otvoreno, HTV 1, 16.12.2009.

Predsjednička utrka ...

objavljeno: 04/10/2009 12:25:16  Opširnije
 

Veliki uspjeh prve hrvatske tvornice bioplastike EcoCortec® proširio svoje kapacitete!

Priopćenje za medije

objavljeno: 28/10/2014 09:54:55  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić otvorio istraživački centar na Floridi

 

Novi kampus Mikšićeve tvrtke Cortec nalazi se u modernom industrijskom parku, Parkland Centre, u blizini međunarodne zračne luke Sarasota – Bradenton. Unutar 3.600 m2 tehnološko-istraživačkog centra smješteni su uredi, proizvodna hala te dva laboratorija.

Cortec Biotehnology Campus opremljen je najsuvremenijim pogonima za proizvodnju Cortecovih antikorozivnih premaza te proizvoda za čišćenje i bioremedijaciju. Poseban dio prostora namijenjen je skladištenju i otpremi Cortecovih proizvoda na bazi vode podložnima smrzavanju, koji se tijekom zimske sezone nisu mogli otpremati iz Cortecovih skladišta u Minnesoti i Wisconsinu.

Glavni proizvodi Mikšićeve kompanije Cortec su sredstva za zaštitu od korozije. Najveći je svjetski proizvođač hlapljivih inhibitora korozije (VpCI - Vapor phase Corrosion Inhibitor) i migrirajućih inhibitora korozije (MCI – Migratory Corrosion Inhibitor).

Nakon ovoga širenja na Floridi, Cortec Corporation raspolaže sa 40.000 m2 prostora podijeljenog na Korporativni Tehnički Centar u St. Paulu u Minnesoti te šest tvornica od kojih su dvije izvan SAD-a - jedna u Kanadi, a druga u Hrvatskoj. 

Mikšićeva tvornica u Hrvatskoj EcoCortec, smještena u Belom Manastiru, proizvodi biorazgradivu ambalažu na bazi originalne tehnologije.

U prošloj je godini ostvarila prihod od 15,4 milijuna kuna što je 9,7 posto manje nego 2012. Istovremeno, zabilježila je rast dobiti za 13,4 posto na 1,22 milijuna kuna. Zapošljava 22 djelatnika te oko 95 posto proizvodnje izvozi u europske zemlje i Kinu.

 

 

objavljeno: 19/05/2014 14:50:50  Priloženi dokumenti uz tekst >>

objavljeno: 16/12/2013 09:51:15  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić obilježava četrdeset godina članstva u udruženju NACE

 

Boris Mikšić obilježit će četrdeset godina članstva u udruženju NACE, najvećem svjetskom nacionalnom udruženju inženjera korozije, kojeg je član od siječnja 1974. NACE je organizacija sa više od 30.000 članova iz svih krajeva svijeta. Tijekom četrdeset godina, Boris Mikšić je svojim djelovanjem ostavio veliki trag u toj organizaciji. Sudjelovao je na svim nacionalnim susretima NACE-a od 1975 godine, u ime Cortec® korporacije, globalnog lidera u proizvodnji sredstava za zaštitu od korozije, čiji je osnivač i vlasnik. Jedini je hrvat u svijetu koji dobio dvije najprestižnije nagrade na polju zaštite materijala (NACE Fellow Award, NACE International Frank Newman Speller Award i Materials Performance: "Readers Choice Innovation of The Year).

Tijekom svoje dugogodišnje karijere Boris Mikšić sudjelovao je na većini regionalnih sastanaka i konferencija NACE-a, uključujući one u Indiji, Australiji, Kini, Latinskoj Americi, Bliskom Istoku kao i na Europskoj konferenciji korozije te Expo-u. Kroz dugi niz godina stekao je među vodećim svjetskim stručnjacima mnoge prijatelje kao što su Robert Legault, profesor Behzad Bavarian, Harry Byers, John Trim, Roger Staehle, Terry May, Ernie Kletchka, Hartley Duncan i Pete Rossy.


Kao član NACE-a, tijekom proteklih 40 godina, g. Mikšić je izgradio jednu od najvećih privatnih tvrtki za zaštitu od korozije u svijetu, Cortec Corporation®, koja je danas svjetski lider u inovacijama na što je naročito ponosan. Bez ikakvih vanjskih ulaganja Cortec® je od male tvrtke prerastao u korporaciju koja se sastoji od 6 tvornica u SAD-u, Kanadi i Europi. Među njima je i prva hrvatska tvornica bioplastike, belomanastirski EcoCortec®, jedan od najsuvremenijih europskih proizvođača ekoloških folija za zaštitu od korozije. Cortec® danas posluje u 96 zemalja. Vlasnik je 43 američka i međunarodna patenta na području zaštite od korozije, iz kojih su proizašle najsuvremenije ekološke linije inhibitora korozije koje sadrže preko 500 proizvoda. Također je autor je 150 objava u internacionalnim stručnim tehničkim časopisima i seminarima. Njegov dugogodišnji rad sažet je u priručniku za konzervaciju opreme „Preservation, Lay-up and Mothballing Handbook" koji koriste inženjeri diljem svijeta. Taj priručnik u svom 3. izdanju ima više od 970 stranica. .

Društvo NACE je mnogo puta prepoznalo rad Borisa Mikšića tijekom proteklih godina, najviše zbog njegove predanost i marljivog rada na području antikorozivne zaštite. Za svoj uloženi trud i rad primio je sljedeće nagrade: NACE Fellow (2000), NACE International Distinguished Organization Award, NACE International Frank Newman Speller Nagrada za doprinos u praksi na području zaštite od korozije (2004) i Readers' Choice Award, časopisa Materials Performance (NACE), 2013.

 

objavljeno: 09/12/2013 16:01:09  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Izdana monografija „Boris Mikšić: Hrvatski san dečka s Trešnjevke“

Priopćenje za medije

Zadovoljstvo nam je objaviti da je nedavno u Belom Manastiru izdana Monografija: „Hrvatski san dečka s Trešnjevke“ koja prikazuje opus rada i djelovanja Borisa Mikšića. Ovom monografijom obilježava se dvadeseta godišnjicu njegovog poslovnog, diplomatskog i političkog rada u Hrvatskoj te djelovanja na našoj političkoj sceni kao i u hrvatskom počasnom konzulatu u Americi. Monografija obuhvaća razne događaje, inicijative i aktivnosti koje je poduzeo s ciljem boljitka hrvatskog društva.

U deset godina političkog djelovanja, zadesilo ga je uistinu svašta. Opstruiranja moćne hrvatske klike kojima je g. Mikšić otpočetka bio prijetnja išla su do neviđenih razmjera, no povjerenje hrvatskih građana koje je zadobio davalo mu je snage za ići naprijed. Naročito smo ponosni na posljednji dio knjige koji obiluje komentarima građana i jasno pokazuje koliku podršku Boris Mikšić ima u hrvatskom narodu.

Nažalost, od podrške građana bila je jača medijska hajka te politički moćnici koji su beskrupulozno koristili sva sredstva da spriječe njegovu političku aktivnost, zato što je bez ikakve „fige u džepu“ želio napraviti nešto korisno za svoju domovinu. Iskusio je sve, od najžešćih šikaniranja i prijetnji, do medijskog linča i namještanja glasova na Predsjedničkim izborima 2005. godine u kojima je dogovorom Sanadera i Mesića spriječen u ulasku u drugi krug, iako je za njega glasalo gotovo 400 000 hrvatskih građana.

Članci sakupljeni u ovoj bogatoj monografiji svjedoče o burnom političkom vremenu hrvatske povijesti koje je nažalost obilovalo lažima, korupcijom i obmanama javnog mijenja. No ono najtužnije jest da je takav trend prisutan i danas. Političke opcije se smjenjuju, prazna obećanja se vrte svakodnevno a najbitniji faktor - gospodarstvo i dalje stagnira.

Boris Mikšić uvijek je tvrdio da kad gospodarstvo diše društvo cvijeta. Vođen tom premisom pokrenuo je 2006. godine u Baranji prvu hrvatsku tvornicu bioplastike EcoCortec®, čiji se kapaciteti proizvodnje povećavaju iz godine u godinu, a 90 posto je orijentirana na izvoz

Ovaj primjer je ujedno i jedna od najvažnija poruka Mikšićeve monografije, naročito mladim poduzetnicima koji su obeshrabreni korumpiranom državnom birokracijom. Moguće je pametno ulaganje u Hrvatskoj, ukoliko postoji kvalitetan projekt, upornost i želja za uspjehom te nadasve entuzijazam.

U knjizi je prikazano i diplomatsko djelovanje Borisa Mikšića tijekom kojeg kao počasni generalni konzul RH u SAD-u intenzivno lobirao za Hrvatsku. Jedna od inicijativa na koju je najponosniji jest uspostavljanje mosta suradnje u obliku Partnerstva za mir, između nacionalne garde Minnesote i Hrvatske vojske, koju je osmislio s ciljem lakšeg ulaska Hrvatske u NATO savez i kasnije u EU. Nažalost, Generalni konzulat u St. Paul-u, naglo je zatvoren po beskrupuloznoj inicijativi tadašnjih političkih moćnika nakon što je postao moralni pobjednik predsjedničkih izbora 2004.

Listajući monografiju Boris Mikšića mnoge stvari postaju kristalno jasne, između ostalog da se većina onog na što je g. Mikšić upozoravao unazad 15 godina, nažalost obistinilo. Bio je jedan od prvih, ako ne i jedini, koji je u vrijeme Sanaderove strahovlade imao hrabrosti upozoriti javno na činjenicu da je prodaja INE MOL-u kriminal u koji je uključen najviši državni vrh. Danas je poznato tko zbog toga sjedi na optuženičkoj klupi. Upozoravao je i na mnoge druge kriminalne radnje, korupciju u državnim institucijama koje su se redom sve pokazale istinitim, a njihovi protagonisti pozavršavali u zatvoru. Nažalost pitanje je da li će se pokradeni novac ikad vratiti u državnu blagajnu.

Iz monografije je očita i njegova podrška generalu Anti Gotovini u vrijeme kada su ga se mnogi odricali i hapsili ga za malo političkih poena. Štoviše bio je jedini predsjednički kandidat koji je javno tvrdio da će, postane li  predsjednik, general Gotovina slobodno hodati Hrvatskom. Kupovanja glasova koje su se dešavala na predsjedničkim i parlamentarnim izborima dokazana su u više navrata za što nitko nije odgovarao.

Iako ova monografija u mnogim segmentima podsjeća na krimi roman, to je nažalost hrvatska stvarnost koju njeni građani žive i dan danas. Neki pomaci su vidljivi, no oni dolaze prekasno kad je država već opustošena, a njeni najbogatiji resursi pokradeni. No suštinska poruka ipak je pozitivna jer prikazuje volju jednog čovjeka da unatoč svim nedaćama, ne odustaje od borbe za domovinu i da svoj doprinos na njenom put ka neovisnoj, prosperitetnoj i ekonomski stabilnoj državi.

 

Ured Borisa Mikšića

objavljeno: 25/10/2013 13:31:29  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Širenje prve hrvatske tvornice bioplastike, EcoCortec!

Ponosni smo najaviti proširenje prve hrvatske tvornice bioplastike, EcoCortec® d.o.o. Najsuvremeniji proizvođač ekoloških folija za zaštitu od korozije u Europi, zahvaljujući uspješnom poslovanju i povećanoj potražnji kupaca udvostručiti će svoje kapacitete. Tvornica locirana poslovnoj zoni u Belom Manastiru ušla je u drugu fazu planirane ekspanzije te će se izgraditi nova hala za proizvodnju.

Projekt za novu proizvodnu halu od 1.600m2 korisnog prostora je u finalnoj fazi a sama investicija je teška preko 3.000.000 Eura. Hala će imati prostor za tri nove najmodernije linije ekstruzije, konfekcioniranje VpCI®  papira te skladištenje Cortec®  kemijskih proizvoda. Sa jačanjem tržišne pozicije pojavljuju se i novi zahtjevi za opremom različitog kapaciteta od onoga kojim raspolažemo. Ova ekspanzija udvostručiti će našu proizvodnju i sposobnosti skladištenja kao i omogućiti nova zapošljavanja.

EcoCortec® specijaliziran je za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije (Vapor phase Corrosion Inhibitor - VpCI®) te nudi kupcima kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja. Naši proizvodi su testirani u EcoCortecovom vrhunski opremljenom, ISO/IEC-17025 akreditiranom laboratoriju te smo 95% orijentirani na izvoz.

Stopostotni vlasnik i ulagač Boris Mikšić vrlo je zadovoljan poslovanjem tvornice za čijim proizvodima potražnja u europskim zemljama i Kini raste iz dana u dan. „Ovo proširenje potvrda je EcoCortecovog vodstva u području biorazgradivih folija u Europi i dokaz da inovativne ideje, kvalitetni proizvodi i stručni tim polučuju odlične rezultate i porast poslovanja čak i u vremenima ekonomske krize. Također želim da ovaj uspjeh bude vjetar u leđa ostalim hrvatskim poduzetnicima kao i pokazatelj da je u našoj zemlji unatoč svim poteškoćama na koje smo nailazili, moguće ostvariti uspjeh.“

Pored ekstruzije u novu proizvodnu halu postavljamo i proizvodnju Bionetix® proizvoda. Bionetix International, kanadska tvrtka u vlasništvu Cortec®  korporacije sa sjedištem u Montrealu, bavi se proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi koji se primjenjuju u industrijama diljem svijeta.

objavljeno: 11/09/2013 16:11:20  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Rekli su o ženama !

Svaka žena je bespomoćna dok joj se ne osuši lak na noktima
- Burt Reynolds


Treba ženiti samo lijepe žene. Inače ne postoje nikakve šanse da ih se riješimo
- Rod Stewart


Mojoj ženi je svejedno što radim bez nje toliko dugo dok se pri tome ne zabavljam
- Jerry Seinfeld


Ne bi reka da su sve žene iste, ima ih i gorih
- Stipe iz Muća (kod Splita)


Tko u braku ne poludi taj stvarno nije normalan
- Princ Charles
 

Oni koji o ženama uvijek dobro govore, ne poznaju ih dovoljno.
Oni koji o njima samo loše govore, ne poznaju ih nikako
- G. Pigault Lebrun 

Bolje je biti dobro obješen nego loše oženjen
- Shakespeare


Moja prva žena je umrla jer je pojela otrovne gljive.
Druga žena je preminula jer je također jela otrovne gljive.
Treću sam udavio jer nije htjela jesti gljive
- Henrik VIII (ili VII)


Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka
- Dante Alighieri


Lijepe žene su stvorene za muškarce koji nemaju mašte,
a pametne za one koji nemaju sreće!
- Casanova


Dobro otvori oči kad se ženiš, poslije ih zatvori
- Shakespeare


Nije zanimljivo ono što vam žene kažu, zanimljivo je ono što prešute
- ShakespeareMuškarac je sretan s bilo kojom ženom dok je ne zavoli
- Petrarca


Ne može muškarac varati ženu onoliko koliko se žena može praviti da mu je vjerna
- Zdravko Mamić


Nisam primijetio da mi se žena davi. Urlala je kao obično
- Veljko Rogošić


Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!
- Stephen W. Hawking


Kažite mi uzrok: znam da se iza njega skriva žena
- Beaumont
 

Kako da razumijem ovo: "Ubiti se zbog jedne žene?"
A gdje su sve one ostale?
- Tin Ujević

I ZA KRAJ...šlag…J

Ja sam sve svoje probleme sa ženama riješio!
Sir Elton John

objavljeno: 12/07/2013 13:38:33 

Tvornica EcoCortec® i Grad Beli Manastir – Spremni za EU!

Priopćenje za medije


Prva hrvatska tvornica biorazgradive plastike EcoCortec® i Grad Beli Manastir pozdravljaju ulazak Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja2013. godine s nadom da će i ostale hrvatske tvrtke slijediti primjer ove uspješne suradnje poduzetništva i lokalnih vlasti te plasirati svoje proizvode na rastućem tržištu Europske unije.

Tvrtka EcoCortec® je na prostoru poslovne zone Grada Belog Manastira kao  «greenfiled» investicija otvorena 2007. godine uz potporu grada Belog Manastira s uloženih preko 10 milijuna eura vlastitih sredstava, najnovijom patentiranom tehnologijom i vizijom razvoja prema obnovljivim, ekološki prihvatljivim resursima. Najvažniji pokazatelj uspješnosti ovog projekta je povećanje proizvodnje i izvoza koje svake godine bilježi EcoCortec®.

Ponosni smo na činjenicu da je projekt EcoCortec® zajedno s gradom Belim Manastirom i prije formalnog pristupanja Hrvatske u EU uspješno objedinio faktore kao što su ekološka proizvodnja, nove tehnologije i izvoz, koji čine glavne smjernice upućene Hrvatskoj od strane Europske komisije. EcoCortec® je također dio europskog programa za konkurentnost i inovacije u sklopu ekološkog projekta Marine Clean. Sigurni smo da će nakon postanka Hrvatske formalnom i punopravnom članicom ovi procesi biti dovedeni na još višu razinu te će EcoCortecovi proizvodi ravnopravno konkurirati na tržištu EU.

Gospodarski projekti poput EcoCortec®-a Hrvatskoj su prijeko potrebni kao vitalan pokretač gospodarstva i otvaranja radnih mjesta, a uspješna suradnja s Gradom Belim Manastirom je pokazatelj da pametne investicije koji naiđu na potporu lokalne samouprave i gradskih vlasti moraju dati pozitivne rezultate. Takvi projekti u sinergiji s državnom potporom krucijalni su za opstanak i razvoj hrvatskog gospodarstva na europskom tržištu.

Tvornica EcoCortec® uvelike je pomogla u oporavku područja od posebnog državnog interesa, Istočne Slavonije i Baranje kao i konkretnu izgradnju i ulaganje u Hrvatsku kao zemlju izvoznicu gotovih proizvoda. Uvjereni smo da na ovaj način Hrvatska može postati ekološka oaza Europe. Svoje uspješno poslovanje zahvaljujemo ulaganju u tehnološke  inovacije koje jamče uspjeh ne samo na europskom već i na svjetskom tržištu.

„Ulaganjem u  nove tehnologije ekološki proizvodi mogu postati hrvatski brend i povećati prepoznatljivost Hrvatske u Europi i svijetu što je od neizmjerne važnosti, a istovremeno poslovanje u Baranji omogućava nova zapošljavanja i razvoj tog područja pogođenog krizom“ ustvrdio je Boris Mikšić osnivač i vlasnik EcoCorteca® koji smatra da  čvrsta vizija ulaganja, uz pratnju vrhunskih patenata jamči uspjeh na globalnom tržištu što će pristupanje Hrvatske u EU dodatno pogurati.

Nadamo se da će ovaj uspješan primjer u koji je ugrađena svjetska tehnologija i hrvatska pamet poslužiti kao poticaj i ostalim Hrvatskim tvrtkama da usmjere svoje proizvode i djelatnosti ka jedinstvenom europskom tržištu te da umjesto po uvozu Hrvatska bude prepoznata kao zemlje izvoznica.

Kvalitetne ideje, educirani stručnjaci te suradnja poduzetnika uz uvijek potrebnu državnu potporu mogu učiniti Hrvatsku regionalnim liderom u inovacijama i uspješno nametnuti njene proizvode na Europskom tržištu.

 

objavljeno: 27/06/2013 16:54:47  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Dobrodošli u EU!

objavljeno: 11/06/2013 13:53:38  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Bauk iz prošlosti! Koalicija na vlasti žurno reže izborne liste prije izbora za Europski parlament

Priopćenje za medije

 

Ministar Bauk je prije dva dana objavio da je "na popisu birača čak 763.814 osoba manje nego na referendumu za EU".  Pa zar se nitko nije zapitao što se dogodilo sa 763.814 ljudi u međuvremenu? Zar su umrli ili su ih oteli vanzemaljci?  Ova statistika je dokaz da koalicija na vlasti koja je kao jedan od prioriteta u svom sad već slavno propalom Planu 21 imala uvođenje reda u popise birača, nastavlja HDZ-ovu politiku manipulacija broja glasača i izbornih listi. Ovakve brojke jasno govore da je referendum za ulazak u EU kao i svi izbori u RH do sada, bio namješten, pa je na njemu vjerojatno glasalo 763.814 mrtvih ili nepostojećih osoba.

Da u Hrvatskoj mrtvi glasuju po potrebi političkih struktura vrlo dobro sam osjetio na svojoj koži na predsjedničkim izborima 2005. godine kad sam nepostojećim glasovima u najvećoj izbornoj i političkoj prevari u kojoj je potrošena golema svota novca poreznih obveznika, izbačen iz dugog kruga izbora o čemu zorno svjedoče i depeše objavljene na Wikileaksu, konstatirajući da izbori u Republici Hrvatskoj nemaju nikakvog smisla jer se u njoj održava samo privid demokracije.

Nepostojeći glasači tada su odveli Jadranku Kosor u drugi krug protiv volje naroda. Sanader i Mesić unaprijed su dogovorili rezultate predsjedničkih izbora 2005. godine, a kad sam im ja pomrsio račune upotrijebili su nepostojeće glasove da me eliminiraju. Glasovi koji su mi dali hrvatski građani oduzeti su mi izbornim inženjeringom u korist Jadranke Kosor. Našao sam se na udaru političko-financijske oligarhije koja je koristila sva raspoloživa pa tako i nelegalna sredstva da bi se dokopala i održala na vlasti.

U predsjedničkim izborima 2005. godine pobijedio sam Jadranku Kosor u svim izbornim jedinicama u domovinskoj Hrvatskoj (10). HDZ je manipulirao s glasovima u jedanaestoj izbornoj jedinici (dijaspori) da me izbaci iz drugog kruga što im je na kraju i uspjelo. Sada vidimo da je u novom registru popisa birača u dijaspori od 412.628 ostalo svega 2.243 birača! To je alarmantan podatak za legalnost svih proteklih i budućih  izbora u Hrvatskoj.

 

Ustavni sud je dva puta odbacio moju žalbu i zahtjev za prebrojavanje glasova uz jalovo opravdanje da ja kao nezavisan predsjednički kandidat na žalbu nemam pravo jer nisam bio povezan s nijednom parlamentarnom strankom! Kad sam se žalio Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu na ove odluke Ustavnog suda moja je žalba odbačena bez obrazloženja.

Iz ovih događaja je nažalost evidentno da vladajuća klika upotrebljava registar popisa birača onako kako im odgovara u određenom trenutku da se održe na vlasti čak pod cijenu da se ogluše na legitimnu volju glasača odnosno hrvatskog naroda. Na predstojećim izborima za Europski parlament SDP-u odgovara da što manje glasača izađe na izbore pa su žurno rezali izborne liste.

Na sve ove stvari upozoravam više od deset godina, no hrvatski politički mulj se samo produbljuje. Godine prolaze, izmjenjuju se lijevi i desni a prevareni i izmanipulirani građani su konstanta bez obzira koja opcija se dočepa pozicija u određenom trenutku. Što uopće građani biraju kada ih se može toliko bezočno lagati i manipulirati? U zemlji u kojoj je parlamentarna demokracija farsa, politički odnosi se rješavaju na potpuno drugim razinama nedostupnim oku javnosti.

Hrvatskom se vlada kao što se vladalo i prije prvih demokratskih izbora kada se demokracija upražnjavala unutar jedne partije. Danas je to estetski i prozapadnjački upakirano u licemjerni proces tzv. „slobodnih i parlamentarnih izbora“ zajamčenih Ustavom donesenim 1990.  Od te lijepe, politički korektne konstatacije na papiru koja je ulijevala nadu hrvatskom narodu u političkoj praksi kako vidimo 23 godine poslije, nije zaživjelo ništa.

 

 

Boris Mikšić
Predsjednički kandidat na izborima 2005 i 2009.

objavljeno: 08/04/2013 16:12:13  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Cortec® korporacija primila renomiranu nagradu časopisa „Materials Performance“ za inovaciju godine!

Priopćenje za medije

Po izboru čitatelja Cortec® korporacija dobitnik je nagrade za inovaciju godine u organizaciji časopisa "Materials Performance". Nagrađeni proizvod PTC Emiteri su inovativne vrećice ispunjene migrirajućim inhibitorom korozije (MCI®).
"Materials Performance" najpoznatiji je i najčitaniji časopis u svijetu iz područja zaštite od korozije. Nagrada "Readers Choice Innovation of The Year" potvrda je Cortecovog truda i angažiranost u razvoju ovog inovativnog, ekološkog proizvoda koji sprečava koroziju i ujedno je veliko priznanje Cortecovom timu.
Ovom nagradom Cortec® je još dodatno učvrstio svoje mjesto lidera na području inovacija i novih zelenih tehnologija.

Borisu Mikšiću, predsjedniku Cortec®-a, nagrada je uručena tijekom svjetske konferencije i izložbe NACE CORROSION 2013 održane u Orlandu, na Floridi, 18. ožujka. Ovo priznanje će također biti objavljeno u travanjskom izdanju časopisa Materials Performance. Dobitnici nagrade „Reader's Choice Award“ biraju se prema broju dobivenih glasova od strane čitatelja časopisa Materials Performance, koji glasuju online za najinovativniji prizvod.  Cortec®  želi zahvaliti svima koji su glasali za ovaj izum, te je ova nagrada još jedan dodatni poticaj Cortecovim stručnjacima u njihovim budućim dostignućima.

Prekrasni Severn most u Walesu u  Engleskoj je most ovješenog tipa kojim upravlja tvrtka Britanske autoceste. Poznato je da viseći kablovi na ovoj vrsti mosta tijekom vremena korodiraju. Svjetski renomirana inženjerska tvrtka za projektiranje mostova, Mott MacDonald odabrala je PTC Emitere za ovaj projekt zbog njihove učinkovitosti, jednostavne primjene i niskog ukupnog troška cjelokupne zaštite od korozije.

Cortec® djeluje na području zaštite i kontrole proizvoda i sustava od korozije od 1977 godine.  PTC emiteri su jedan od preko 400 učinkovitih proizvoda za zaštitu od korozije koje Cortec® proizvodi i koji se koriste u brojnim granama industrije kao što su: pakiranje, petrokemijska, elektronska/električna, metalna, automobilska, pomorska i mnoge druge.

 

objavljeno: 26/03/2013 12:50:58  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Dragi Generale!

  Zagreb, 19.11. 2012.

General Ante Gotovina                                                                                
Srebrnjak 69
Zagreb

 

Dragi Generale!

Teško je u ovim trenutcima ponosa i radosti naći riječi kojima bi opisao svoje osjećaje kada sam čuo za oslobađajuću presudu Vas i generala Markača. Znam da ćete u danima koji slijede dobiti mnogo pisama zahvale i podrške, ali ne mogu Vam ne prenijeti s koliko radosti i strepnje sam dočekao ovaj trenutak, nakon tolikih godina molitve i i neizvjesnosti, iako me nada baš nikada nije napustila! Ujedinjen sam s građanima Republike Hrvatske u ovim neizmjernim trenutcima sreće za našu domovinu.

Još kao predsjednički kandidat neumorno sam javno upozoravao na nepravdu optužnice protiv Vas i tvrdio da ćete, postanem li hrvatski predsjednik biti slobodan čovjek. Već sam 2004. godine izjavio da je optužnica protiv generala politička, a ne pravna te da bi sudeći po njoj, morali odgovarati svi generali pobjedničkih vojski. Velik broj svojih tiskovnih konferencija tijekom kampanja, ali i javnog djelovanja uopće, posvetio sam upravo naglašavanju nepravde koja je nanesena našim generalima.

Bili ste i ostali moj  prijatelj s kojim sam 1996. radio na važnom projektu "Partnerstvo za mir" vezanim uz vojnu suradnju između američke savezne države Minnesote i Hrvatske vojske, te sam Vas s radošću ugostio u svom domu.

Nakon krvavog Domovinskog rata u kojem smo obranili svoju zemlju uslijedila je pravna bitka za dokazivanje čistog obraza Hrvatske. Želim Vam zahvaliti na svemu što ste napravili i izdržali za našu domovinu. Hvala Vam na oslobođenju okupiranih teritorija gdje ste postupali časno i u skladu s međunarodnim pravilima ratovanja, što je napokon potvrdio i Haaški sud! Svatko u svijetu danas može s ponosom reći da je Hrvat. Hvala Vam što ste za domovinu izdržali sedam godina zatvora i mukotrpnog sudskog procesa tijekom kojeg ste pokazali neizmjerno dostojanstvo i snagu. Hvala Vam što ste svojim riječima vratili osmijeh na lica građana i pozvali da se zajedno okrenemo boljoj budućnosti.    

I na kraju, dopustite mi da Vas pozovem u Baranju, u posjet mojoj tvornici u Belom Manastiru, gdje ste uvijek dobrodošli i gdje bi mi bila velika čast ugostiti Vas. EcoCortec, kao jedan od najmodernijih pogona te vrste u ovom dijelu Europe, moj je doprinos Hrvatskoj i jačanju njenog gospodarstva koje je nakon teških događaja u našoj povijesti temelj za bolju budućnost Hrvatske.

S poštovanjem,

Boris Mikšić
Predsjednički kandidat na izborima 2005 i 2009.

objavljeno: 20/11/2012 15:34:11  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Izgradnja LNG terminala na Krku može uzrokovati ekološku katastrofu!

Priopćenje za medije

Kukuriku koalicija napokon je donijela promjene:
 potezi su im prešli iz loših u očajničke

Jedino s čim će se brojno hrvatsko izaslanstvo i „snažan“ gospodarski tim s više od 40 ljudi na čelu s Josipovićem vratiti iz Katara, su stotine tisuća kuna manjka u proračunu i možda preplanuli ten, jer s investicijama koje će u pozitivnom smislu pomoći hrvatskom gospodarstvu sigurno neće.

Na službenom putu kako su nas izvijestili mediji, delegacija će se sastati s katarskim emirom i održati niz prezentacija potencijalnih projekata za ulaganje za koje nitko ne zna o čemu se točno radi. Parada uključuje otvaranje hrvatskog veleposlanstva u Dohi i uvjeravanje katarskih vlasti da je Hrvatska „povoljna“ zemlja za ulaganje s naglaskom na izgradnju LNG terminala na Krku.  

Odgovorno tvrdim da je terminal na Krku strateški loše rješenje jer brodovi moraju duboko uplovljavati do terminala. S čestim udarima Juga na Jadranu te ostalim vremenskim neprilikama svima nam je jasno koliki su mogući razmjeri ekološke katastrofe. Za izgradnju LNG terminala trebalo je raspisati referendum, jer se u slučaju katastrofe Rijeka i čitav Jadran mogu oprostiti od turizma kroz desetljeća

S obzirom da se o izgradnji terminala na Krku govori još od 2002. godine, dakle punih deset godina, ali do realizacije tih poslova kao i većine ostalih nikad nije došlo, pitam javno sljedeću stvar: Koliko će put visokopozicioniranih „stručnjaka“ u situaciji u kojoj jesmo koštati hrvatske porezne obveznike i da li će ukoliko ne bude nikakvog rezultata netko napokon snositi odgovornost za to?!

Nakon što smo zbog neodgovorne, nekonzistentne i nadasve bahate politike izbačeni iz Južnog toka, čime smo propustili mogućnost naplaćivanja protoka plina našim teritorijem u čemu se zarada mjeri u milijunima, kao i šansu da Hrvatska dobije stratešku ulogu u energetskim tokovima Europe, projekt LNG terminala odjednom je postao glavi prioritet i bombastično se najavljuje kao veliki hit.

Danas imamo situaciju, s obzirom da od vladinih obećanja o investicijama u 2012. nije bilo baš ništa, da naša svita političara puzeći odlazi u političke nestabilne zemlje kod arapskih šeikova,  žicati novce, razbacujući se pritom vlastitima, koje usput rečeno nemaju. 

Iza sebe su ostavili zemlju s jednom od najsporijih i najneefikasnijih birokracija na svijetu u kojoj poduzetnici služe da hrane cijelu vojsku uhljebljenih u javnom sektoru, zemlju s ultra visokim porezima (a vidim revno se uvode i novi), zemlju u kojoj još uvijek nije stupila na snagu
niti jedna kvalitetna promjena zakona kojom bi se omogućile investicije da ih doživi ova generacija mladih ljudi. Tako da bi zaista volio znati kao i ostatak Hrvatske, što će točno vladino izaslanstvo predstaviti u Kataru kao „povoljnu“ ulagačku klimu, kako tvrdi Josipović.

Solidarnost vlade s građanima je uistinu nevjerojatna. Nakon što je odobrila 16 milijuna kuna za kupnju 64 nova automobila za prijevoz štićenih osoba, vodi više od 40 ljudi u Katar s loše
pripremljenim projektima koji se nikad neće realizirati. Za to vrijeme građane koji su opterećeni sve većim nametima i poskupljenjima pozivaju na štednju.

Boris Mikšić
Predsjednički kandidat na izborima 2005 i 2009.

objavljeno: 13/11/2012 12:56:02  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Kumrovečka koalicija nema pojma o tržišnoj ekonomiji pa krade ideje od Mikšića!

Priopćenje za medije

Zoran Milanović je prije dva dana na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa izjavio „ Euro je pred vratima, no o njemu treba dobro razmisliti“. Nije mi jasno što je Predsjednik Vlade htio s time poručiti građanima?  Malo je kasno za „razmišljanje“.

Da će euro zamijeniti kunu vjerojatan je scenarij nakon ulaska Hrvatske u EU. Referendum o ulasku je proveden 10 godina prekasno čime su građani dovedeni pred gotov čin. O eurozoni, ako je tada još uopće bude, baš kao i o svemu ostalom, građani mogu „razmišljati, ali sigurno nisu, niti će odlučivati. Zato vrlo demagoški zvuči ova Milanovićeva izjava. Uvijek sam govorio da će Euro propasti prije nego nas preuzmu kao koloniju konobara i građana "drugog reda", baš kao što je stoljećima bilo pod Austrougarskom!

Uglađeni Milanović sa nula iskustva u gospodarskom sektoru nadalje priča o prijeko potrebnim idejama i inovacijama. Dakle o svemu onom za što sam se borio od samog početka moje političke karijere. Jedina razlika je u činjenici da je moja vizija za Hrvatsku bila osmišljena na principu "I've been there, done that!" dok niti jedan od političara koji su bili, ili su danas na vlasti nemaju pojma što učiniti da se ekonomija dovede na kolosjek koje se zove prosperitet!

To pokazuje činjenica da je na čelu Ministarstva poduzetništva i obrta čovjek koji je u životu bio poduzetnik čitavih 6 mjeseci! Najmanje što se moglo očekivati od ove koalicije je da Ministarstvo poduzetništva vodi netko tko iza sebe ima prijeko potrebno iskustvo i iz prakse razumije s kakvim problemima se susreću poduzetnici i obrtnici u Hrvatskoj. Ovako koalicijska vlada samo demonstrira nastavak  političkog poltronizma.

Premijer se u vremenu najžešće krize šeće po diplomatskim domjencima, drži predavanja studentima managementa, obraća se narodu na francuskom i latinskom, ali očito s hrvatskim ima problema. Jedino tako mogu protumačiti njegovu izjavu da „živimo u blagostanju“. Predlažem i njemu i vječnom zagovaratelju prava i pravde Josipoviću, za kojeg su muljaže u ZAMP-u pokazale da ima itekako dvostruka mjerila kad se radi o njemu samom, da se spuste s Pantovčaka i Markova trga među narod, pa će vidjeti u kolikoj su zabludi.

Uvijek smo bili zemlja gastarbajtera i šljakera, ali naši "političari" od kojih većina nema godinu dana radnog staža, nisu nikad šljakali, već su izmišljali toplu vodu u partijskim školama u Kumrovcu. Najtužnije je da danas, nakon 20 godina hrvatske samostalnosti ti isti vode zemlju i s visoka sole pamet narodu o konkuretnom tržištu i ekonomiji.

 

Boris Mikšić - Predsjednicki kandidat 2005 –
kojeg su politički moćnici dogovorno eliminirali
da uđe u drugi krug jer nije bio "podoban".

objavljeno: 16/05/2012 12:03:14  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Poziv na tiskovnu konferenciju: Predstavljanje projekta Marine Clean

Priopćenje za medije


Zadovoljstvo nam je najaviti održavanje tiskovne konferencije na kojoj će se predstaviti projekt; Marine Clean – "Uklanjanje morskog otpada i sprječavanje daljnjeg onečišćenja". Tiskovna konferencija će se održati u srijedu 21. prosinca u 11h, u Plavoj dvorani Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, u Zagrebu. Prezentaciju o Marine Clean-u održat će Predsjednik Uprave EcoCortec-a, Boris Mikšić, a o sudjelovanju Fakulteta strojarstva i brodogradnje više će reći prof. dr. sc. Mladen Šercer, voditelj Katedre za preradu polimera.


Marine Clean je projekt u kojem sudjeluje međunarodni konzorcij sastavljen od 8 partnera iz Hrvatske, Slovenije i Litve, a cilj mu je očuvanje vodotoka, jezera i mora, sprječavanje njihovog onečišćenja, smanjivanje štetnih utjecaja na okoliš te promicanje održivih i inovativnih tehnologija. Projekt je sufinaciran od strane Programa za ekološke inovacije, kojeg provodi Europska agencija za kompetitivnost i inovacije, EACI. Provodi se kroz sedam različitih radnih paketa kojima je koordinator slovenska tvrtka Turna. Hrvatski partneri u projektu su tvrtka EcoCortec d.o.o., lider u proizvodnji biorazgradive ambalaže i Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. Provedba 1,1 miljuna eura vrijednog projekta počela je 10. studenog, kad je održan početni sastanak u Celju, na kojem su sudjelovali svi partneri u projektu.


Ekološki i inovativni karakter Marine Clean-a sadržan je aktivnostima koje će se provoditi u tri smjera. Obuhvaća izradu posebnih alata za prikupljanje čvrstog i tekućeg otpada iz mora, razvijanje biorazgradive ambalaže koja će se upotrebljavati za pakiranje hrane na velikim brodovima, kao i stvaranje tkzv. "pametne" ribarske mreže od recikliranih materijala. EcoCortec će sudjelovati u razvoju i proizvodnji biorazgradive ambalaže koja ne samo da će biti biorazgradiva u vodi, već i jestiva za ljude i životinje. U bitnu ciljanu skupine ovog projekta spadaju veliki kruzeri i brodovi koji su glavni izvor onečišćenja. Važno je spomenuti i utjecaj koji će nadamo se ovaj projekt imati na izmjenu zakonske regulative na području zaštite okoliša.


Ovim putem još jednom pozivamo sve predstavnike medija da nam se pridruže u srijedu gdje će se podrobnije govoriti o ovoj tematici, i poprate za Hrvatsku ovaj važan i uspješan projekt.

objavljeno: 20/12/2011 14:37:33  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Boris Mikšić – gost predavač na International Graduate Business School u Zagrebu!

Priopćenje za medije

Boris Mikšić, predsjednik Cortec korporacije sa zadovoljstvom je prihvatio poziv prof.dr.sc. Zlatana Fröhlicha, dekana Međunarodne diplomske škole za poslovno upravljanje u Zagrebu, i 7. studenog 2011, održao predavanje kao gost predavač na toj školi. Njegovo gostovanje organizirano je u okviru predmeta Marketing Strategy, koji predaje prof. LaVonn Schlegel, sa partnerskog fakulteta Kelley School of Business sa Sveučilišta u Indiani.

International Graduate Business School (IGBS)  utemeljena je kroz partnerstvo s Indiana University Kelley School of Business kako bi se zadovoljile regionalne potrebe za visoko stručnom upravljačkom edukacijom, te pruža jedan od najkvalitenijih MBA programa u regiji.   Tvrtke iz Hrvatske ali i cijele regije, koje su do nedavno svoje menađere upućivale na  europske ili američke poslovne škole, dobile su u sklopu ove institucije priliku da svojim kadrovima pruže visoko kvalitetnu edukaciju u Zagrebu.

Kao jedan od najuspješnijih poslovnih ljudi iz Hrvatske, te nezavisni kandidat na prošlim predsjedničkim izborima, g.Mikšić održao je prezentaciju studentima IGBS-a, na temu kako izgraditi svjetski renomiranu kompaniju a uz to se i zabaviti u životu. Predavanje je trajalo 2 sata, bilo je popraćeno mnogim pitanjima i konstruktivnom debatom na kraju.

Vodio se razgovor o mnogim aktualnim temama koje interesiraju mlade ljude, kao što su mogućnosti napredovanja u karijeri i struci, vođenje poslovanja, suočavanje sa raznim izazovima u poslu ali i u životu. Studenti su se zanimali i za inovacije na tržištu, te nove tehnologije, a g.Mikšić je posebno naglasio važnost primjene usvojenih znanja u praksi.

Dekan Zlatan Fröhlich izjavio da su njegovi studenti i on izuzetno zadovoljani cijelim događajem; 'Sa osobitom pozornošću su studenti šeste generacije IGBS-a Zagreb, pratili izlaganje g. Borisa Mikšića, jer je bilo vrlo zanimljivo s obzirom na njegovo bogato poduzetničko iskustvo. Njegov vrlo otvoreni nastup, u kojem je detaljno govorio o počecima svoje karijere u SAD, zatim kakvu je razvojnu strategiju primijenio na razvoj proizvoda i kompanije i osvajanje svjetskog tržišta, te kako je uspio prevladati krizne godine za poduzetništvo, bilo je popraćeno nizom konkretnih pitanja. Ovakvim izlaganjem jednog priznatog poduzetnika, IGBS Zagreb je nastavio praksu da njegovi studenti dobivaju odgovore iz prve ruke o tome kako su se razvijala pojedina uspješna poduzeća a kroz to se studentima pružila prilika i za direktno upoznavanje i dalje kontakte, ovaj puta s g. Borisom Mikšićem, na što je on vrlo spremno pristao.

Boris Mikšić sa studentima i dekanom IGBS-a

objavljeno: 09/11/2011 13:07:13  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Poduzetnik-Razgovor s povodom:Boris Mikšić

Priopćenje za medije


 

Link na članak


objavljeno: 09/11/2011 10:51:14  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Hrvatske ekološke tvornice osnovale Eko klaster!

Priopćenje za medije

Hrvatske ekološke tvornice osnovale Eko klaster!

16. rujna, 2011, održan je Dan otvorenih vrata, u zajedničkoj organizaciji ekoloških tvornica EcoCortec d.o.o.  i Eko Vrelo d.o.o. U sklopu manifestacije koja je održana u prostorijama tvornica u Belom Manastiru, uprava je sa velikim zadovoljstvom ugostila veliki broj uzvanika među kojima su bili poslovni partneri iz Hrvatske i Europe, kao i relevantni gospodarstvenici,  te predstavnici lokalnih i regionalnih samouprava.
Ovom prilikom potpisana je Povelja o osnivanju Eko klastera, čiji su suosnivači spomenute tvrtke, uz potporu grada Belog Manastira. Povelju su potpisali; Boris Mikšić, predsjednik Uprave EcoCorteca, Nevenka Topić, suvlasnica i direktorica EkoVrela, te gradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš. Izrazili su nadu da će im se u skoroj budućnosti pridružiti i druge tvrtke ekološke orijentacije s našeg područja. Cilj Eko klastera promocija je ekološki prihvatljivih proizvoda kao što je biorazgradiva ambalaža i prirodni sokovi.

Boris Mikšić i supruga Ines, sa timom EcoCortec-a.

Nakon uvodnog govora i potpisivanja Povelje, uprava je provela goste u obilazak pogona obiju tvornica uz prikladne prezentacije o dosadašnjem poslovanju i budućim planovima.
Boris Mikšić istaknuo je kako ovom kraju Hrvatske treba ovakav klaster, koji se fokusira na ekološku proizvodnju i izvoz.- U punoj proizvodnji smo već četiri godine, završili smo drugu fazu proširenja u koju smo uložili 3,5 milijuna kuna, a uskoro ćemo graditi novu proizvodnu halu veličine 5.000 četvornih metara i postati jedan od najvećih proizvođača biorazgradive plastike u Europi – rekao je g. Mikšić, dodavši kako u ekologiji postoji sinergija, pa će Eko vrelo svoje ekološke proizvode pakirati u njihovu ambalažu, a oni će se koristiti uzorcima proizvedenim u Eko vrelu.
Ono što spaja ove dvije tvornice svakako je ekoproizvodnja orijentirana na izvoz, te ulaganja u nove tehnologije, pomoću kojih ekološki proizvodi mogu postati hrvatski brend i uvelike povećati prepoznatljivost Hrvatske u Europi i svijetu. Karakterizira ih čvrsta vizija ulaganja, koja uz pratnju vrhunskih patenata jamči uspjeh na globalnom tržištu. Osnivači klastera nadaju se  i potpori države, jer ovakvi gospodarski projekti su Hrvatskoj prijeko potrebni.

objavljeno: 20/09/2011 11:31:53  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Eko klaster u Belom Manastiru

Priopćenje za medije


Reportažni prikaz Mirte Milasobjavljeno: 19/09/2011 10:44:34  Priloženi dokumenti uz tekst >>

Povelja o osnivanju Eko klastera

objavljeno: 19/09/2011 09:43:57  Priloženi dokumenti uz tekst >>

 


Kontakt za medije:

+385 01 4854 486

 
Podržite Borisa na fejsu!
Boris u medijima
Provjerili smo gdje su danas nekadasnja izborna iznenađenja
Dnevnik.hr 31/05/2019
Zivjeti svoj san
FSB 27/03/2019
Posramio sve poslodavce u Hrvatskoj: Covjek koji je radnicima poslao najljepse iznenadjenje
Braniteljski Portal 07/01/2019
Otkud sad ova drzava
Direktno 02/01/2019
Bez EU novca neki vazni projekti ne bi bili ostvareni ni za 15 godina
Vecernji List 27/12/2018
 
Svi članci...
Boris Mikšić predizborni spot
Boris Mikšić predizborni spot
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Borisov Mustang u reklami za KitKat
Tiara 39 Convertible "Heidin'...Away"
Tiara 39 Convertible
Jingle
Za Borisa!
Nova verzija jingla za predsjednicku kampanju 2009
Letak zadnja strana


Linkovi


YouTube - Kako ubiti Borisa Mikšića
Kako ubiti Borisa Mikšića 1/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 2/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 3/4
Kako ubiti Borisa Mikšića 4/4


YouTube
Osnivanje Eko klastera Osnivanje Eko klastera
Jajanov dnevnik, svibanj 2011

Moris Bikšić
Moris (Boris Mikšić)Pljačka stoljeća, dokumentarni film


DOME SLATKI DOME
Grb obitelji Mikšić koja potječe iz okolice Lukavca u Turopolju (cca 1237. godine)


Video galerija
Plumber
Plumber, 10.05.2019
EcoCortec-Regionalni dnevnik
EcoCortec-Regionalni dnevnik, 16.10.2018
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru
Otvorena tvornica antikorozivnih folija u Belom Manastiru, 15.10.2018


Ugovor s Hrvatskom
Ugovor s Hrvatskom - Boris Mikšić


Američki san dečka s Trešnjevke


Ove izbore ipak je obilježio Boris Mikšić. Dečko s Trešnjevke koji je vlastitim novcem financirao kampanju, gospodarstveniku bez podrške političkih stranaka, drugi krug pobjegao je u posljednji trenutak. Iza sebe je ostavio iskusnu političarku Đurđu Adlešić, HSP-ovu uzdanicu Slavena Leticu, Tuđmanova maga Ivića Pašalića. Građani su nagradili to što je kampanju financirao vlastitim novcem. Njegov uspjeh jasna je i jaka poruka hrvatskih građana političarima - da im sve manje vjeruju. Klasična politička pljuska.
Večernji list, 04. siječnja 2005.Hrvatski san dečka s Trešnjevke
Boris Miksic knjiga pjesama

Izborni program
Program


Poslušajte novu pjesmu Vladimira Miklera, "Hrvatski san" posvećenu Borisu
"Hrvatski san"


Borisova promidžbena poruka:
Windows Media Video (WMV)


Spot snimili Splićani u čast Borisu prilikom njegova posjeta Splitu 19. -21. rujna 2004. godine
"Za Borisa!"


 
Plaćeno vlastitim sredstvima Borisa Mikšića